Robert Bergh städade av Åbytravets V4


Robert Bergh, Robert Bergh, Robert Bergh och Robert Bergh. Åbytränaren sopade på måndagen rent inom V4-spelet på sin hemmabana.

Mellby Granat, Vision d’Inverne, Ivory di Quattro och Zeus Dipa. Där har ni den rätta V4-raden på Åby. Robert Bergh tränar kvartetten och satt också i sulkyn bakom allihop.

– Det är en historisk dag för mig. Jag har vunnit alla på V3 men aldrig på V4, sa topptränaren i segerintervjun efter V4-4.

Men som kusk har han vunnit alla V4-lopp tidigare. Det var han nämligen den förste att lyckas med på sin tidigare hemmabana Bergsåker i maj 2006. Efter det har även Åke Svanstedt och Peter Untersteiner lyckats med den bedriften. Och Timo Nurmos har vunnit alla V4-lopp som tränare.

Att vinna spelformens samtliga lopp både som kusk och tränare är emellertid Robert Bergh först med och det är så klart värt att fira.

– Varför inte ha en lite trevlig kväll i alla fall. Det är ju måndag och det är alltid bra, sa Robert Bergh och fyrade av ett brett segersmil.

För de V4-spelare som trodde fullt ut på Robert Bergh blir segerfesten inte allt för grandios. Fyra rätt delade endast ut 33 kronor. Se även dagens V4 resultat från Åby måndagen den 2 december 2019.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.