Olle Alsén inför V64 tisdag 4 februari 2020


Olle Alsén, tränare till Borking som troligen blir en av de minst streckade hästarna i kväll när Gävle bjuder på en V64-omgång som kryddas med jackpot och chans på 3,5 miljoner kronor för en ensam vinnare.

Vi får tag i Gävletränaren som svarar i telefon från en soldränkt strand i Abu Dhabi.

– Vi brukar ta en veckas semester på vintern och då gärna någonstans där det är sol och varmt. Jag har redan varit i och bada ett par gånger.

Du har Borking (V64-3) till start på hemmaplan i kväll. Om du skulle beskriva hästen?

– Det är en extremt okomplicerad häst för att vara ett kallblod. Han är travsäker och enkel att ha att göra med överlag.

Hur bedömer du formen?

– Ända sedan han kom till oss vid årsskiftet har han tränat bra och han gick nytt rekord direkt, sedan gick det lite sämre i andra starten och vi tror han var nedsatt, vi tog blodprov och det var i gränslandet. Det var också därför han var struken senast

Hur känns han i träningen nu?

– Nej, men han tränar fortsatt bra. Han känns fin.

Borking, som efter 36 starter aldrig vunnit lopp, har sämsta utgångsläget med spår 12 bakom startbilen.

Hur ska din häst kunna skrälla? Finns det något sätt?

– Han är förstås ett riktigt långskott men ska jag önska något får de andra gärna köra för fort inledningsvis samtidigt som Jorma kör invändigt de första två varven och sedan kommer luckan.

Gör du några ändringar som kan vara intressanta för spelarna?

– För det första är det första gången hästen körs av Jorma Kontio. För det andra har jag sagt till dem att sätta på ett norsk huvudlag i dag, jag tror aldrig han gått med det.

– Jag har även ändrat lite när det gäller foder för att försöka få honom lite mer på hugget.

Olle Alsén har som sagt haft den sexårige valacken i träning en dryg månad.

– Men jag har mött han mycket tidigare. Jag tycker inte han är varken bättre eller sämre än de andra här och alla lopp ska köras. Det är klart att det inte är en slump att han aldrig vunnit, men det är inte länge sedan jag trodde jag skulle åka dit mot honom i ett lopp hemma i Gävle. Då blev han trea bakom min Nordby Elde som vann och Nordby Elde startar i morgon som favorit i Bollnäs. Nej, vi hoppas Jorma fixar en skräll, hälsar han innan det är dags för ännu ett dopp.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.