Carsten Hansson inför V64 måndag 23 mars 2020


Det är superjackpot på V64 och extra stort intresse att spela på trav en måndag. Elva miljoner kronor i potten för sex rätt.

– Jag tror hon är gynnad av 1 640 meter och vi tror på chans, säger Carsten Hansson om Solicious (V64-2).

I fredags var det jackpot på V64 på Rommetravet och omsättningen klättrade då över 11,1 miljoner kronor. Omgången blev svårlöst och ingen klarade samtliga skrällar. Pengarna i potten för sex rätt vandrade därmed vidare och på måndagen väntar en superjackpot på Halmstadtravet. Hemmahästen Solicious ser ut att bli betrodd i V64-2 och med spetsläge och lopp i kroppen ser fyraåringen spännande ut på förhand. I årsdebuten blev Solicious trea efter ett lopp i ledningen.

– Rent motståndsmässigt ser det jättebra ut. Hon är startsnabb men samtidigt har hon stannat tre gånger i ledningen, inte för att hon är oärlig utan för att hon fått mjölksyra. Problemet är väl att hon har lätt att strula till det för sig och det har varit svårt att få kontinuitet i träningen, säger Carsten Hansson i stallet hos Halmstadamatören Veronica Haglund.

– Helst vill vi köra henne bakifrån, men nu vet vi inte…från det här läget…hon är så startsnabb och det går inte att ta i henne direkt heller. Hon bör gått framåt med loppet senast.

Hur har hon tränat efter årsdebuten?

– Hon har gått sina rutinjobb, intervaller och långa skogsturer. Hon känns bra. Men hon är inte helt lätt, hon är komplicerad och ingen spik även om vi tror hon tillhör de bästa i loppet.

Solicious har startat sex gånger i karriären och slutat bland de tre vid tre tillfällen varav ett lopp slutet med seger. Hittills har hon bara startat över medeldistans och nu handlar det om sprinterdistans.

– Jag tror hon är gynnad av 1 640 meter och vi tror på chans. Vi hade höga förväntningar på henne redan i fjol. Jag tror hon kommer kunna springa in flera hundratusen kronor i år.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.