TV12 – den nya travkanalen för TravTV


Nytt namn men på samma kanalplats. På lördag är det premiär för travets nya tv-kanal TV12.

– Vi tror på TV12 och på möjligheten att nå ut till en bred och ny publik, säger Niclas Andersson, vd på travsportens mediabolag Kanal 75.

Startskottet går i Lunchtravet Direkt klockan 12.30 på lördag. Därefter kommer de flesta av travets program att sändas i den nya tv-kanalen TV12. Men det innebär inga dramatiska förändringar för alla traventusiaster. TV12 tar över TV4 Sports kanalplats så det enda tittarna behöver göra är att vänja sig vid ett nytt kanalnamn.

– TV4 gör en stor satsning på den nya kanalen TV12 och precis som när de tidigare lanserat TV4 Plus och TV4 Sport är travet en bärande och mycket viktig beståndsdel för den nya kanalen, säger Niclas Andersson.

TV4 Sport kommer ta över TV4 Sport Xtras kanalplats samtidigt som den sistnämnda kanalen försvinner ur tablåerna.

Lördagens trav-tv-tider:
12.30-14.00 i TV12: Lunchtravet Direkt
Direktsända V4-tävlingar från Solvalla och uppsnack inför V75.
14.00-17.00 i TV12: V75 Direkt
Direktsända V75-tävlingar från Solvalla. Olympiatravet drar igång och jackpotmiljoner ska fördelas.
18.00-19.00 i TV4: Vinnare V75
Redovisning och analyser av V75-omgången.

Ola Johansson

Nyheten är publicerad genom ett partneravtal med Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

23 Comments

 1. Hej,
  Hur pratar Stig H? Istället för ackuratess, säger han
  akutaress. Istället för fundersam säger han funndersam.
  Inte säger väl Stig H funndera istället för fundera?
  Att skilja på han och honom har han också väldigt svårt för.
  Kan vi inte begära lite mer av en expert på trav?

  Löpning i dödens.

  Post a Reply
  • Du har alldeles rätt! Bort med Stig H och Hit med en småskolefröken, så vi får lite ordning på expertkommentarerna!

   Post a Reply
  • Det verkar inte så. Ett ord som i stort sett alla travexperter använder hela tiden är ”otroligt”. Allting inom travet är så jäkla OTROLIGT! Kan någon språkintresserad ta och lägga fram en ordbok, gärna med synonymer så att vi kan få lite variation. För mig är ordet otroligt ett uttryck som bara kan användas i mycket speciella fall. Att få höra ordet upprepas i mening efter mening är oerhört störande.

   Post a Reply
 2. Växup!Gnäll röv.

  Post a Reply
  • Nivån på kommentarerna på senare tid är ju inte på den högsta nivån vi sett. Att sedan gräva upp en ett år gammal artikel att kommentera på gör ju inte det hela logiskt.

   Post a Reply
 3. Inget kul att följa V 75 live längre. Hästarna hinner ju inte ens att gå i mål förrän ni lämnar över till reklam.

  Skärp er.

  Post a Reply
 4. Nu måste det väl vara hög tid att lyfta ut ”experten” Peter från tv12 sändningarna. Undrar om hans enda uppgift är att lura folk till att spela för mera pengar. Bondfångare vill jag sätta som epitet på denna gosse, helt oseriös. Har han hittats på något callcenter eller liknande?
  Lyssnar man på hans kommentarer efter löpen och har i minnet vad han påstått innan blir man mörkrädd. Snälla ansvariga, gör om gör rätt, försök vara mer seriösa!
  Mvh
  Roger

  Post a Reply
 5. När ska vi slippa den bedrövlige Micke Nystrand? Högfärdig och okunnig

  Post a Reply
  • Kan det vara Micke Nybrink du syftar till, mannen att älska eller hata? Vi på SverigeTravet gillar ju Micke – han är duktigt skön när han raljerar ofiltrerat.

   Post a Reply
 6. Håll för faan bilden kvar tills man ser vilken häst som vann. Vad har Ni för jävla bildproducent?

  Post a Reply
 7. Hej,
  Är det fler än jag som tycker att man hackar sönder samtliga program med reklam ? Javisst jag fattar att det är en reklamfinansierad kanal som jag tittar på. MEN,är man beordrad att sända reklam efter varje lopp? Sjukt irriterande. När reklamen går på, då går även en musikslinga på, som inte slutar, förrän långt efter reklamen, man blir galen. Jag har slutat att titta på direksända travprogram, spelar in, spolar över den förbannade reklamen, och tänker, det vore ju kul att se loppen live. Travprogrammen har även blivit en lekstuga, för dom inblandade.

  Post a Reply
 8. Bort med Nybrink en riktig sopa Kash Brodda kan aldrig vinna från dödens !

  Post a Reply
 9. Men varför har ni så tjatig musik i programmet, behöver inte låta hela tiden!

  Post a Reply
 10. Ta bort 4itopp, visa hela fältet. Alla ser ju inte numren på hästarna.

  Post a Reply
 11. Är det ingen som saknar Joachim Johansson? Vådligt kunnig och han var/är ingen expert utan programledare med klockrena input, som fick upp stämningen så att alla gäster o experter vågade bjuda på sig!
  I mina ögon en stor förlust!!

  Post a Reply
 12. Helt kass travet massa reklam tjatar massa gojja bara. Har blivit värdelöst senaste året…

  Post a Reply
 13. Finns det nåt sätt att se innan vilka experter det är som är med i tv-sändningarna? Särskilt nu under sommaren är det ju lite olika.

  Post a Reply
 14. Hej

  Jag har alltid älskat att sitta på en travbana med vänner och spela på hästar. När det kommer till tv-sända lopp så tappar jag charmen helt med trav när man inte får se defileringarna. För jag gillar att se hur hästarna ser ut. Spelar hellre v/p istället för V75 mm. Och nu när allt sänds live och alla spel kan göras via mobilen hade det varit skoj att kunna vara med. Förstår inte varför vi som tittar på tv bara får se hästar som väljs ut av er. Varför inte dela skärmen och visa hästarna defilera och göra provstarterna som är i direkt anslutning till loppen. En typ fast kamera. Behöver bara vara ett liten del av rutan 🙏🏻 Går ju ändå att ha kvar alla reportage, intervjuer och tankar om olika hästar mm.

  Med vänlig hälsning,
  Bea

  Post a Reply
 15. Engelska utan översättning idag runt Ringo Starr. Ingen koppling med Atg längre.

  Post a Reply
 16. Bandet Père Ubu är döpt efter en karaktär i en pjäs författad av Fransmannen Alfred Jarry kring sekelskiftet. Ska alltså uttalas på franska. Merdre!

  Post a Reply
 17. Kul med decenniets bästa lopp. Men det är ett år kvar…

  Post a Reply
 18. Lägg ner cirkus Scott starten…..fy fan vilket skit….oändliga omstarter….

  Post a Reply
 19. ”Experterna” sitter i studion innan v 75 startar och ger sina oftast bedrövliga tips. När v75 sedan är avklarat så blir det ingen redovisning av hur dom lyckats med sin v75:a och när dom gett ett dåligt tips innan ett lopp så ställs dom aldrig mot väggen efter loppet med en fråga typ ” Där tänkte du väl ändå fel Micke Nybrink?”
  En sak jag lärt mig är att när dom dissar en favorit innan v75 dragit igång för att dom tycker den ser dålig ut så är det bara att spika för då vinner den alltid.
  Exempel igår: Mr Marvellous som trots rejäl diss innan vann lätt från dödens!

  Post a Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.