Trond Anderssen död


En av Norges främsta travtränare Trond Anderssen är död. Han förlorade kampen mot sin obotliga hudcancer. Trond Anderssen blev 59 år.

Det är norska sajten TGN.no som rapporterar om den tragiska nyheten. Trond Anderssen dog på Ringerike sjukhus i Norge under natten mot onsdagen. I våras fick den norske stortränaren besked om att han hade fått en obotlig cancer. I april uttalade han sig i olika medier om att cancern hade spridit sig till flera inre organ. Nu fyra månader senare förlorade Trond Anderssen den kampen.

Under många år var Trond ”Bullern” Anderssen en av Norges främsta travtränare. Han har tränat fram flertalet topphästar och stjärnor som vunnit stora lopp. Yarrah Boko är den största stjärnan som tjänade över elva miljoner kronor och som bland annat segrade i Harper Hanover lopp, vann ett försök till Elitloppet och var trea i Prix d’Amerique. Så sent som i år hade Trond Anderssen en ny elitloppshäst i Hickothepooh som blev inbjuden dit efter segern i Finlandia-Ajo. Och i mitten av juli skrällvann Hickothepooh storloppet Ulf Thoresen Grand International.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.