Trond Anderssen allvarligt sjuk


En overklig chock. Trond Anderssen – en av Norges främsta travtränare – är allvarligt sjuk i cancer.

För Trav og Galopp-Nytt berättar Trond Anderssen att han i förra veckan fick veta att han drabbats av lungcancer som dessutom spridit sig till flera av kroppens inre organ.

– Beskedet var en overklig chock, inget tvivel om det. Jag har försökt hålla mig i form, jag har ätit nyttigt och till synes varit i bra form. Och så får man ett sådant här besked. Det är oerhört tungt, säger han till den norska facktidningen.

Buller’n, som Trond Anderssen kallas bland sina travvänner, är mannen bakom bland andra stjärnan Yarrah Boko. Yarrah Boko tävlade på högsta nivå och segrade bland annat i Svensk Mästerskap 2011, vann ett försök i Elitloppet 2012, där han sedan slutade fyra i finalen bakom Commander Crowe. 2013 och 2014 vann Yarrah Boko Prix de Belgique och 2014 följde sedan upp med en tredjeplats i Prix d’Amerique bakom Maharajah. 6 mars på Åby vann Trond Anderssens Floris Baldwin gulddivisionen på V75.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.