Travsommar med Rickard Olsson


Folkkäre programledaren Rickard Olsson kliver in i en ny roll under sommaren. Hästälskaren kommer under sommaren i nio avsnitt av ”Travsommar med Rickard Olsson” lära sig så mycket det går om alla olika delar av travsporten.

– Jag älskar hästar och har ridit tidigare men inte kommit nära travet. Nu har jag fått chansen och jag tycker det är superkul. Hängivenheten hos både tränare, ägare, kuskar och spelare har verkligen smittat av sig.

Rickard Olsson kommer lära sig avel, träning, tävling, kuskliv, hästskötarliv, kallblod, monté, kommentera travlopp, tipsexpertlivet, inskolning av unghästar, travskola…

– Sporten och spelet – det finns så mycket spänning och det är slump och kunskap bakom varje lopp. Det är mycket häftigt att känna känslan av det. Men jag tycker fortfarande att det är invecklat att lära sig spela på hästarna, säger Rickard Olsson.

I programserien får som sagt Rickard Olsson lära sig om olika delar av travsporten.

– Kort sagt, ett väldigt intressant travuniversitet för mig. Så klart stort att få träffa legenden Stig H och Victory Tilly, men även att få känna skillnaden i kraft mellan kallblod och varmblod, att få möta nästa generations tränare och kuskar som fostras på Solvalla men även att få se hur tufft det är att driva runt en hästgård som företag med 70-80 travare och 20 anställda.

Varje fredag kl 09.00 under resten av sommaren kommer ett nytt avsnitt av ”Travsommar med Rickard Olsson”. Programserien visas på ATG Play och i ATG Live och pågår hela augusti ut.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.