Topphästar tävlar om kaffepengar


Två elitloppshästar och en sprintermästare på startlinjen. På tisdagen körs ett sällsynt spännande ”vanligt snabblopp” på Sundbyholmstravet.

Våren inom travsporten brukar definieras av att de allra bästa hästarna sticker ut nosen efter lång vinterträning. Och att det i återkomster ofta är genomköraren i sig som lockar mer än prispengarna kommer ett tydligt bevis på denna tisdag.

Fjolårets elitloppsdeltagare Sorbet (bilden), 2018 års elitloppsfyra Dreammoko samt tidigare sprintermästaren Diamanten dyker alla upp i samma lopp i Eskilstuna. En trio som tillsammans tjänat närmare 20 miljoner kronor.

På tisdagen strider de och fyra andra miljonärer om ett förstapris på 35 000 kronor över 1 640 meter med autostart. Sällan bjuds det så fin sport till en så billig penning på en svensk travbana.

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.