Tolfte raka för Aubrion du Gers


Världens bästa valack Aubrion du Gers årsdebuterade med seger i franska Caen på fredagen och tog sin tolfte raka triumf för tränaren Jean Michel Bazire.

En av Solvallas önskehästar till Elitloppet 2019 i maj är Jean Michel Bazires nioårige segermaskin Aubrion du Gers. Valacken är utestängd från de största loppen i hemlandet (vikta för ston och hingstar) och har i intervjuer sagt att han inte utesluter en tripp till Solvalla i maj.

På fredagen årsdebuterade Aubrion du Gers med seger i medeldistansloppet Prix de Cauvicourt i franska Caen. Samma lopp han inledde säsongen med förra året. Tolfte raka segern var aldrig i fara efter att Jean Michel Bazire blivit av med ledningen från start och sedan direkt återtagit den av Dreammoko som dundrade förbi när bilen lämnade. Aubrion du Gers behärskade varje meter och klev undan med krafter sparade på tiden 1.13,2 över 2 200 meter, bilstart.

Valacken har nu vunnit 42 av 66 starter i karriären och tjänat nära 22,5 miljoner kronor. Jean Michel Bazire säger i franska medier att nästa start för Aubrion du Gers kan komma att bli Criterium de vitesse de Basse-Normandie över 1 609 meter på Argentan, lördagen 27 april.

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.