Svenskt rekord av Aramis Bar i Norrlands Grand Prix


I fjol köpte Peter ”Foppa” Forsberg Aramis Bar från Italien. Den fyraårige hingsten har radat upp fina framgångar hos Björn Goop och nu kom den största fullträffen. Aramis Bar besegrade kulltoppen när han vann Norrlands Grand Prix på nytt svenskt rekord – med 250 000 kronor i förstapris.

Italien-födde Aramis Bar köptes i fjol somras av svenska hästägare. Två av delägarna är hockeyprofilerna Peter ”Foppa” Forsberg och Nicklas Bäckström.

– En riktigt intressant häst som det ska bli spännande att följa, sa Foppa då.

Aramis Bar har vunnit nio lopp på 20 starter och fem av segrarna har kommit i Björn Goops regi. Den största hittills kom under torsdagskvällen på Bergsåker. Aramis Bar vann då Norrlands Grand Prix med en kvarts miljon kronor i förstapris. Björn Goop serverade sin häst ett perfekt lopp i andra par utvändigt. Detta samtidigt som ledande Acciaio drog undan i ett hårt tempo, 1.07,6 första femhundra metrarna och 1.11,3 första varvet. Men redan ut på den sista bortre långsidan gav Acciaio upp och Click Bait som travat utvändigt tog över ledningen.

Därmed kunde Björn Goop köra rakt fram och vid upploppets början kopplade Aramis Bar greppet. Bakifrån stormade flera av de mest betrodda hästarna fram långt ut i banan. Favoriten Hail Mary spurtade in till en andraplats och Global Adventure blev trea. Men ingen av dem kunde nå Aramis Bar som vann enkelt på tiden 1.11,0/2140a. Det var nytt svenskt rekord för fyraåriga utländska hingstar och valacker. Därmed har topphästen sprungit in drygt 1,5 miljoner kronor.

– Aramis gick undan på ett bra sätt till slut. Hästen har behövt lopp i kroppen och det var roligt att han var så bra i dag. Norrlands Grand Prix var ett av delmålen för hans del, men jag har inte bestämt något om den kommande matchningen, sa Björn Goop till Travronden.

Tidigare inom V64 kördes det även finalen i Norrlands Elitserie för treåringar. Där tog den jättefina Petri Salmela-tränade hingsten Hector Sisu hem en imponerande seger. Hästen gick ett rejält slutvarv och plockade ner Fire N’Fury tillsammans med Jorma Kontio.

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.