Stjärntätt i Kriterie- och Oakskvalen


Fredag kväll är det dags för uttagningsloppen till landets största treåringslopp. Svenskt Travkriterium och Svenskt TravOaks. Försöken lottades under måndagen och det är stjärntätt i startlistorna på Solvalla.

I fjol vann Power och Robert Bergh Svenskt Travkriterium (bilden). I år är det 144 treåringar som jagar de 24 finalplatserna som står på spel i Kriteriet respektive Oaks. Försöken avgörs på Solvalla som kör V64-tävlingar. Kulltoppen är samlad och noterbart är att tre av de mest betrodda inför Kriteriet hamnade i samma uttagningslopp. Det är Selected News, Hell Bent For Am och Mister Hercules, som lottades till startspåren ett, fyra och fem. Noterbart är att Örjan Kihlström väljer att köra Mister Hercules istället för Hell Bent For Am som han också kört tidigare.

En annan intressant drabbning blir i V64-1 där det obesegrade stjärnskottet Elegant Ima, som jagar sin åttonde raka seger, möter E3-vinnaren Global Badman. Duon hade ingen tur i spårlottningen och fick bricka tio respektive tolv. Timo Nurmos obesegrade jättetalang Calgary Games hade också otur i spårlottningen och fick spår tolv i sitt försök. Han möter bland annat Per Nordströms Önas Prince som har spår tio.

Aporopå Per Nordström så selar han även ut fjolårets vinnare av Svensk Uppfödningslöpning, Revelation i ett annat försök. Han drog en nitlott med spår elva medan fjolårets tvåa i Svensk Uppfödningslöpning, Armani Degato, drog bricka fem. I ett av uttagningsloppen till Svenskt TravOaks fick E3-vinnaren Barbro Kronos spår fyra. Finalerna i Kriteriet och Oaks avgörs söndagen 27 september.

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.