Stig H Johansson sparkad ur vagnen på Solvalla


Det blev dramatiskt värre under Solvallas lunchtävlingar. Stig H Johansson slogs ur vagnen och hästen Come Together hamnade i vattnet i en otäck sekvens i samband med en värmning.

– Jag är glad att jag kom undan med blotta förskräckelsen, kommenterade Stig H Johansson.

Ingen har mer erfarenhet av Solvalla än Stig H Johansson, som tog hem banans samtliga kuskchampionat mellan åren 1979 och 2005. Men fredagens upplevelse lär vara bland de värre som den nu 75-årige mästertränaren varit med om på sin hemmabana. Det hela inträffade i en värmning då sexårige valacken Come Together plötsligt började sparka bakut och fick sin kusk ur vagnen.

– Jag såg att Stig satt kvar när hästen började slå, och han höll på ett tag innan Stig ramlade ut. Stig och vi alla hade tur idag att det där gick bra, kommenterade kollegan Anders Eriksson från bankanten.

”Annars hade man inte stått här nu”
Medan Stig H Johansson reste sig upp så rusade hästen rakt ner i Bällstaån som rinner genom Solvalla. Där blev han stående ett bra tag innan han kunde hjälpas upp.

– Jag är också glad över att jag kom undan med blotta förskräckelsen, kommenterade Stig H Johansson sedan han kommit av banan.

Vad var det som hände?

– Han gjorde en gång såhär förut med en amatörkusk och höll på att slå livet ur honom också. Nu tog jag på en annan vagn som skyddar, så han kunde inte slå mig helt enkelt. Och det var väl tur det. Annars hade man inte stått här nu, fortsatte en aningen omtumlad Johansson som ändå kunde konstatera att både han själv och hästen kom hem till stallet oskadda.

– Bonus till de här två som hoppade i och tog hand om hästen, annars kunde han ha gått ner sig i dyn och drunknat.

– Hästen har varit jättesnäll till han fick den här olyckan med amatörkusken, det sitter i huvudet på honom nu. Det skulle jag ha noterat innan jag provade den här gången, konstaterade Stig H Johansson.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.