Southwind Tyrion vann på nytt världsrekord


Åke Svanstedt noterade ett nytt världsrekord för tvååriga hingstar och valacker med svenskägde Southwind Tyrion på The Red Mile i Kentucky på fredagen.

– Han uppträder som en gammal häst, har Svanstedt sagt om hästen i tidigare intervjuer.

Fem segrar på sju starter har det blivit för Southwind Tyrion under debutsäsongen i år. På fredagen ledde hingsten varje meter av en division i International Stallion Stake på The Red Mile. När mållinjen skars stod det klart att det handlade om ett nytt världsrekord för tvååriga travare, tiden 1.09,1 över de 1609 meterna.

Efter två strykningar återstod fem hästar i loppet där Åke Svanstedt tog ledningen från innerspåret och Southwind Tyrion släppte sedan ingen förbi sig. Julie Miller-tränade Venerate, färsk vinnare av superloppet Mohawk Million med runt fem miljoner kronor i förstapris, såg segerfarlig ut i den sista kurvan men galopperade bort sig.

– Southwind Tyrion är en riktig tävlingshäst. Han har varit mera fokuserad sedan han började tävla och var som en bebis tidigare men uppträder nu som en gammal häst, sade Åke Svanstedt i en intervju för sajten ustrottingnews.com för en tid sedan.

Svanstedt äger själv en del i världsrekordhästen Southwind Tyrion, andra delägare är Lennart Ågren med SRF Stable, Knutsson Trotting samt amerikanska Brittany Farms.

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.