Sobel Jasmine för het för Stochampionatet

Peter Untersteiner fick sitta och brottas lite med sin häst som ville springa fortare. Ändå blev det rena defileringen på söndagen i loppet ”Första testet” inför Stochampionatet för Sobel Jasmine på Axevalla.

– Hon har inte råd att ligga på så i en final till sommaren om hon skulle komma dit.

Ett säkert vårtecken i travet är loppet med namnet ”Första testet” på Axevalla. Ett test över 2 640 meter för fyraåriga ston och den första uppmjukningen på banan inför Stochampionatet. Halmstadtränaren Peter Untersteiner vill gärna vara med i finalen i juli med fint stammade Sobel Jasmine. Söndagens segerlopp togs avstannande med flera längder ner till övriga men Untersteiner var inte nöjd.

– Hon var lite överambitiös. Hon har inte råd att ligga på så i en final till sommaren om hon skulle komma dit. Jag fick köra ganska rejält för att nå ledningen och då brukar det ju vara två långa kilometer kvar – men i dag var hon ju överlägsen detta gänget, sa Halmstadtränaren,

Tio hästar kom till start i loppet. Lars I Nilssons Procolate delade favoritskapet med Untersteiners häst men galopperade bort sig kort efter start och diskvalificerades.

Stochampionatet stort mål
Sobel Jasmine kördes till ledningen i den första kurvan låg på en del under vägen och ledde stundtals med ett par-tre längder. Segern togs avstannande på tiden 1.15,8 över 2 640 meter med bilstart. Sobel Jasmine har fyra segrar på nio starter efter söndagen.

– Vi hoppas att vi får komma hit fler gånger, för det är ju ett av de stora målen att vara med här i juli, sa Peter Untersteiner om hästen som ägs av Ove Ekelund i Växjö.

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.