Snygg årsdebut av Lucifer Lane


Breeders Crown-vinnare som treåring. Tvåa i Sprintermästaren som fyraåring. På tisdagskvällen visade Lucifer Lane och att han är tillbaka i hetluften.

– Jag är jättenöjd och jätteglad. Riktigt roligt att vara tillbaka, sade sporadiske storloppskusken Johan L Nilsson efter triumfen på Axevalla.

För Lucifer Lane var det första starten för året. Kusken Johan A Nilsson var lite mer varm i kläderna då han körde två lopp i januari, och dessutom mjukade upp efter sin kvartalslånga paus med ett lopp tidigare under kvällen. Men någon ringrost var det inte tal om för ekipaget som tjusade publiken under 2017-2018 och uppenbarligen fortfarande aspirerar på att få vara med i de stora loppen.

Nilsson, som trots att snittar en styrning varannan vecka har visat sig förbluffande framgångsrik även i tuffaste konkurrens, gav åter prov på sin uppenbara körtalang. Björn Goop tryckte sig till spets med Ragazzo da Sopra varpå Robert Bergh avlöste Lucifer Lane utanpå ledaren med Shocking Superman. Dessa duellerade under slutvarvet varpå Johan L Nilsson, vars senaste seger härrörde från ett K-30 lopp (för kuskar som kört högst 30 sulkylopp under föregående år) satte in slutstöten och avväpnade sina oändligt mer erfarna motståndare.

– Vi fick ett jättefint lopp, hästen kändes fin hela vägen och avgjorde på bra sätt. Förhoppningsvis får han lite mer spring i benen nu med en genomkörare. Han är i högsta klassen och jag hoppas och tycker att han hör hemma där också, förklarade Johan L Nilsson och klargjorde att man har siktet inställt mot V75 hemma på Örebrotravet.

Segertiden 1.12,5 var nytt rekord över medeldistans för Lucifer Lane som tränas av Johans far Thomas L Nilsson och nu vunnit 18 av karriärens 53 starter med 3,3 miljoner kronor insprunget. V64 var förstärkt med jackpot och omsatte över nio miljoner kronor. Det såg länge favoritbetonat ut, men Mimmi Elfstrand och Milos Ganador slog till i avslutningen och drog upp utdelningen från tresiffrigt till 17 760 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.