Rokkakudo har lämnat jordelivet


Kriterievinnaren Rokkakudo är död. Unghäststjärnan som sprang in 4,9 miljoner kronor sörjs närmast av sin ägare och tränare Anna Forssell.

– Han har varit mer än en häst för mig, säger hon.

När Rokkakudo skrällvann Kriteriet 2014 för Ulf Ohlsson blev Anna Forssell den första kvinnliga tränaren att vinna det storloppet. Segern var värd fyra miljoner kronor och väldigt känslosam för Anna Forssell.

– Vi har vår mamma uppe i himlen och hon gick bort samma dag som vi köpte den här hästen, sa en gråtande Anna Forssell efter loppet.

Rokkakudo ropades in på auktion 2011 av sin tränare och har därefter varit i hennes ägo. Den senaste tiden fick hästen problem med synen och när det till slut blev så illa valde man att ta bort honom i samråd med veterinären.

– Han har varit mer än en häst för mig. Han har varit som en familjemedlem och följt mig varje dag, säger Anna Forssell till Travronden.

Rokkaudo sprang in 4,9 miljoner kronor och vann fyra lopp på 50 starter. Efter tävlingskarriären var det meningen att han skulle leva pensionärsliv hemma i hagen hos Anna Forssell, men så blev inte fallet.

– Vi förstod att han hade problem med synen och det tog bara fart mer och mer och till sist gick det inte längre. Annars var min tanke att han skulle gå kvar hemma på gården under väldigt lång tid, säger hon till Travronden.

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.