Rick Ebbinge flyttar till Sverige


Halmstadtravet förstärker med ett mycket spännande namn inför säsongen 2020. Holländska världsmästarkusken Rick Ebbinge, 37, flyttar till Sverige.

– Jag kommer börja med att ha Halmstad som en filial och licens i Holland tills jag får en svensk A-licens. Jag har varit hos Jeroen Engwerda i nio år och känner nu att jag är redo att ta steget att börja som egen tränare och framtiden känns bättre i Sverige.

Rick Ebbinge kommer hyra in sig hos Dan Widegren på Halmstadtravet från februari.

– Plan A är att fokusera på träningen och jag tycker att det viktigaste är att göra bra resultat som tränare. Det känns jättespännande att prova, säger den framgångsrike kusken som vann kusk-VM 2019 just i Sverige.

I år har Rick Ebbinge vunnit sex lopp i Sverige bland annat två vinster på V75, försök och final i klass I med Zion Font.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.