Publik på travbanorna kan tillåtas från 1 juni


Från 1 juni kan det bli aktuellt med publik på landets travbanor igen. Det skriver Svensk Travsport på förbundets hemsida.

När pandemin drog in över Sverige förra våren så var Svensk Travsport snabba med att portförbjuda all publik och göra om tävlande banor till ”strikta arbetsplatser”.
Sedan dess har samtliga pubilkområden på landets alla travbanor varit stängda.

Men nu öppnas möjligheten att få känna doften av hästar och ljudet av trampande hovar igen. Detta efter ett besked från Svensk Travsport som på torsdagen la ut följande nyhet på hemsidan:

”Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade igår beslut om lättnader i restriktioner gällande bland annat allmänna sammankomster vid kultur- och sportevenemang. Från och med 1 juni planeras lättnader i restriktionerna vilket innebär att Svensk Travsport planerar för möjligheten att ta in ett begränsat antal på publikplats i samband med travtävlingar.”

Nytt möte 20 maj
Svensk Travsport skriver vidare:

De nya restriktionerna gällande publik diskuterades på ett möte med alla banor och Svensk Travsport på eftermiddagen den 12 maj. Det togs då ett gemensamt beslut om att enligt de nya direktiven ge banorna möjlighet att öppna upp efter lokala förutsättningar. Stallbackarna är fortsatt strikta arbetsplatser och samma restriktioner fortsätter att gälla där. Det vill säga att endast de som har en arbetsuppgift har tillträde.

Svensk Travsport och alla banor kommer att på ett möte den 20 maj fastställa mer i detalj vilka regler som ska råda. Det kommer vara de lokala travsällskapen som ansvarar för beslut och kommunikation kring vilka publikmöjligheter som erbjuds. Lokala restriktioner och begränsningar kan fortsatt gälla från den 1 juni.

I övrigt gäller redan tagna beslut, exempelvis att restauranger får ha öppet i samband med travtävlingar. Givetvis genom att följa rådande restriktioner och utifrån lokala förutsättningar.

För landets största publikfest Elitloppet på Solvalla blir det däremot ingen förändring då det avgörs 30 maj.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.