Propulsion klar för Hugo Åbergs Memorial 2019


Propulsion är klar för Hugo Åbergs Memorial. Världsstjärnan kan skriva travhistoria på nytt – om han vinner storloppet för fjärde året i rad.

– Självklart vill vi komma till Malmö för att försöka försvara titeln. Han känns otroligt stark och fräsch, säger tränaren Daniel Redén.

Propulsion blev historisk redan i fjol när han vann Hugo Åbergs för tredje året i rad. Nu kan den 26-faldige miljonären göra det för fjärde gången, när det stora sprinterloppet avgörs på Jägersro den 30 juli. Propulsion har inte startat sedan han lekande lätt vann Norrbottens Stora Pris i Boden den 15 juni. Siktet har hela tiden varit inställd på att försvara fjolårssegern i Hugo Åbergs.

– Vi har siktat mot Hugo Åbergs efter loppet i Boden och jag valde medvetet att stå över lopp däremellan. Propulsion känns fortsatt otroligt stark och fräsch i träningen och självklart vill vi komma till Malmö för att försöka försvara titeln i detta fina lopp, säger Daniel Redén i ett pressmeddelande.

”Är en attraktion”
Jägersros sportchef Mats Ahlkvist är förstås nöjd över att superstjärnan ännu en gång gästar Malmö-banan.

– Det är en attraktion, en av världens bästa hästar och visst vore det otroligt om han skulle kunna vinna fyra år i rad, säger Mats Ahlkvist.

Sedan tidigare är Racing Mange och Aubrion du Gers inbjudna till Åbergs. När det gäller den sistnämnda har kretsen kring hästen ännu inte tackat ja till att vara med.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.