Propulsion klar för Elitloppet 2020


En världsstjärna behöver inte kvala in. På lördagen blev nioårige Propulsion inbjuden till Elitloppet efter att tränaren Daniel Redén äntligen bestämt sig.

– Jag har gjort allt mitt och ”Proppen” har gjort allt sitt. Faller vi så gör vi det med flaggan i topp, sa Solvallatränaren till TV4-Sporten.

Solvallas sportchef Anders Malmrot har hoppats och trott och sparat en plats i Elitloppet in i det längsta. När alla hästar har fått visa sig på styva linan i vårens lopp har det talats om en gräddfil för hemmahästen Propulsion. Det har länge varit osäkert hur det ska bli med stjärnans medverkan i Elitloppet nästa söndag.

– Nu är en av svensk travsports största profiler klar för loppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

TV4-Sporten var först ut med nyheten om Propulsion i Elitloppet på lördagskvällen.

– Vi får hålla tummarna för att allt är bra nu! sa Solvallatränaren Daniel Redén.

Efter fyra raka finaler i Elitloppet i de slagnas fält kan hästen får avsluta karriären med en seger. Detta efter två silver och två fjärdepriser i världens största sprinterlopp för äldre hästar. Under 2020 har Propulsion bara gjort två starter, ett inledande gulddivisionslopp på Bergsåker i mitten av januari och starten i världen största travlopp Prix d’Amerique, där han slutade oplacerad.

Propulsion är nio år gammal och har sprungit in 31,2 miljoner kronor. 2019 blev ett toppår med segrar i U.E.T. Trotting Masters-finalen, Åby Stora Pris, Olympiatravet och Norrbottens Stora Pris. 13 av 16 hästar var lördag kväll klara för Elitloppet. Under söndagen ska Solvallas sportchef Anders Malmrot bestämma sig för vilka tre som ska komplettera loppet.

Klara hästar är: Attraversiamo, Chief Orlando, Cokstile, Earl Simon, Elian Web, Looking Superb, Makethemark, Missle Hill, Sorbet, Tae Kwon Deo och Vivid Wise As, Racing Mange och Proplusion.

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.