Oviss framtid för Propulsion


Svenske fixstjärnan Propulsion mår prima och tränar på för fullt, men i rådande coronakris är hans framtid osäker.

– Vi får se vad som händer, säger hästens tränare Daniel Redén.

Elitloppet sista söndagen i maj är det stora målet för Propulsion men i dessa tider med stora restriktioner i samhället är det oklar om travfesten på Solvalla ens blir av.

– Det är jättebra med Propulsion. Han tränar på för fullt och känns fin. Men det här coronaläget ställer om väldigt mycket i huvudet på oss. Man vet inte hur det kommer bli eller om man ska satsa allt mot ett lopp när det är osäkert med det loppet. Skulle inte Elitloppet bli av är det liksom inte aktuellt att harva runt i vanliga snabblopp med ”Proppen”, säger Daniel Redén.

Så om Elitloppet ställs in går Propulsion i pension som tävlingshäst?

– Det vet jag inte. Vi får se vad som händer. Det finns andra stora lopp och Boden (Norrbottens Stora Pris) och andra banor kanske kör i sommar. Han har ju några rejs att försvara om man säger så.

Nioårige Propulsion har så här långt vunnit 38 av 77 lopp och tjänat 31,2 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.