Next Direction har tackat nej till Åbergs


Europas hetaste häst Ecurie D. kommer. Däremot har Jägersro fått nej av kretsen kring finske Next Direction till storloppet Hugo Åbergs Memorial.

– Jag har nio hästar nu och behöver en till, säger sportchefen Mats Ahlkvist.

Finske tränaren Iikka Nurmonen vann St Michel Ajo i Mikkeli på söndagen med Next Direction, på tidernas snabbaste tid i travet i Finland – 1.08,9 över 1 609 meter. Hästen hade en direktinbjudan till Hugo Åbergs Memorial via sin seger. Kretsen kring hästen valde dock att tacka nej.

– De ville vänta med att bestämma sig, och i morse (måndag) fick jag ett sms om att de inte kommer. Iikka Nurmonen tackade artigt nej eftersom man inte vill inte ge sig ut på långresa med hästen så tätt in på söndagsloppet och vill vara kvar och tävla i Finland i sommar, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

Hugo Åbergs Memorial körs om en vecka, tisdag 28 juli, med ett förstapris på 1 609 000 kronor. En kväll med spelet V75 där även hästarna i treåringsfinalen av Premio Going Kronos Breeders Course pockar på uppmärksamhet. 700 000 kronor är förstapriset där. Åbergs-loppet är den stora begivenheten. Ecurie D. är med – Europas hetaste häst som nu är obesegrad efter elva starter.

– En häst som aldrig har förlorat har vi nog aldrig haft i Åbergs tidigare. Men jag vill helst inte spekulera om utgången innan jag ser spåren. Det är så många roliga och bra hästar med, säger Mats Ahlkvist.

Hugo Åbergs Memorial lottas tisdag kväll på Jägersro. Startlistorna till V75-omgången tisdag 28 juli blir klara under onsdagen. Mats Ahlkvist konstaterade på måndagen att han är en häst kort i Hugo Åbergs.

– Jag vill fundera innan jag plockar ut den tionde. Jag har ju en ynnest och det är att det är många tränare som vill vara med – det är bättre det än att sitta med för få. Någon kanske blir besviken, men jag vill fundera ett varv till så att det blir riktigt.

Hästarna som är klara för Åbergs är:
Ble du Gers, Campo Bahia, Cokstile, Double Exposure, Ecurie D., Milligan’s School, Racing Mange, Tae Kown Deo och Vitruvio.

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.