Next Direction har tackat ja till Elitloppet 2019


Det blir finskt deltagande i Elitloppet 2019. På tisdagen kom beskedet att Next Direction bjudits in till festligheterna på Solvalla.

– Vi vill ha en finsk häst och det här är den bästa finska hästen. Jag blev väldigt imponerad av Next Direction senast, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

En nykomling på den stora travscenen och är onekligen sexårige Next Direction som ännu inte tävlat utanför hemlandet. Där slog han igenom som fyraåring då han tog sin största och kanske mest imponerande triumf hittills i Kuopio Stakes.

Ett lopp som likt Elitloppet körs som med försök/final samma dag där Next Direction för två år sedan utklassade sina konkurrenter med närmare 40 meter i finalen. Året upplaga av Kuopio Stakes avgörs på lördag och är för övrigt anledningen till att Finlands nya stora unghäststjärna Graceful Swamp kommer att lysa med sin frånvaro under elitloppshelgen.

”Hästen jag ville ha”
Vad gäller Next Direction så bjöds hästen in till Finlandia-Ajo efter en imponerande spetstriumf på Vermo och visade där att han är redo att ta sig an världseliten genom att spurta in som tvåa bakom Readly Express.

– Next Direction imponerande väldigt på mig i Finlandia-Ajo. Han är färsk i de här sammanhangen, men tvingade ändå Readly att sträcka ut över upploppet. Sedan dess har jag känt att han var hästen jag ville ha från Finland. Dessutom körs han av Iikka Nurmonen, en av Finlands nya stjärnor i sulkyn som är ung, hungrig och gillar att gasa. Att hästen dessutom är amatörtränad och har många fans gör att det ska bli jätteroligt att se honom i Elitloppet, berättar Anders Malmrot som under sändningen från Solvalla även kunde avslöja att Copenhagen Cup-vinnaren Handsome Brad tackat nej till sin elitloppsinbjudan.

Next Direction

  • Ålder: 6 år
  • Kön: Valack
  • Starter/Resultat: 37 (14-7-4)
  • Intjänat: 292 595 Euro
  • Rekord: 1.10,7 autostart (1 609 meter)
  • Ägare: Team Look The Winners
  • Tränare: Timo Hulkkonen
  • Skötare: Annaleena Peippo
  • Uppfödare: Jalohepo Oy
  • Nationalitet: Finland

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige), Dijon (Frankrike), Aubrion du Gers (Frankrike), Double Exposure (Sverige), Looking Superb (Norge), Uza Josselyn (Schweiz), Makethemark (Sverige), Heavy Sound (Sverige), Bahia Quesnot (Frankrike) och Next Direction (Finland).

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.