Nadal Broline flyttas till Björn Goop

Reijo Liljendahl bryter med storhästägaren Päivi Laakonen och därmed flyttas elithästen Nadal Broline, skriver sulkysport.se.

– Jag tycker att jag har synnerligen starka skäl att göra det även om det känns jättetufft att mista en kompis som Nadal Broline, säger Liljendahl till travsidan.

Sexfaldige miljonären Nadal Broline blev förra året trea i Elitloppet och han vann bland annat Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst. Nioåringen har tränats av Reijo Liljendahl genom hela karriären och totalt har det blivit 22 segrar på 52 starter. Men nu har alltså Nadal Broline tillsammans med 13 andra hästar ägda av Päivi Laakonen (Onkel Invest AB) lämnat Reijo Liljendahls stall.

– Givetvis är det trist. Jag har tagit två Onkel Invest-hästar till final i Elitloppet, vunnit Breeders’ Crown-final och tagit några från noll till gulddivisionen och anser att jag gjort ett ”hyggligt” jobb, säger Reijo Liljendahl till sulkysport.se och ger en antydan till varför han valt att avbryta samarbetet.

– Hela mitt lag måste få arbetsro, inklusive veterinär och hästskötare.

Enligt sulkysport.se kommer Nadal Broline gå i träning hos Björn Goop.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.