Minnestads El Paso skadad


Flerfaldige 1.10-travaren och miljonären Minnestads El Paso är skadad. Det berättar ägaren och kusken Rebecca Dahlén för Trav365.

För ett år sedan var Minnestads El Paso en av landets snackhästar då han efter en vinter i Frankrike inledde säsongen på svensk mark med två raka segrar på 1.10-tider. Hästen gick ut i Vägen till Elitloppet på Gävletravet där han slutade fyra, tre tiondelar bakom Racing Mange som knep den sista biljetten till landets största travlopp.

Nu kan karriären vara över för åttaåringen. Detta efter en olycka hemma hos Rebecca Dahlén och tränaren Dennis Palmqvist.

– Han är ju så speciell och brukar ofta vara vild i hagen. Nu gjorde han återigen en av sina rusningar och då hände något allvarligt. Det brukar gå bra men nu gjorde han en tvärnit och skadade sig. För tillfället så står han gipsad och vi väntar på vad röntgenbilderna ska visa, säger Rebecca Dahlén till Trav365 och fortsätter:

– Vi hoppas bara att han ska läka ihop och bli bra, om han någonsin kommer att tävla igen spelar just nu ingen roll för oss. Det enda viktiga är att han ska bli hel igen. Självklart är jag väldigt orolig och förtvivlad just nu.

Minnestads El Paso tävlade med måttliga framgångar i Frankrike i vintras och slutade femma i återkomsten på svensk mark i slutet av januari. Totalt har han segrat i 18 av karriärens 59 starter och tjänat 1,7 miljoner kronor inkluderat flera segrar på V75.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.