Mats Rånlund flyttar hem till Boden


Efter 35 år som travtränare i Skåne går flyttlasset hemöver igen för Mats Rånlund.

– Det ska bli väldigt roligt att få hem Rånlund till Boden, säger Bodentravets chef David Zimmer till Norrmedia.

På fredagen blev det klart att Bodentravet förstärker tränarkåren med profilen Mats Rånlund. Hösten 1985 åkte Rånlund ner för att testa Jägersro i några månader. Och blev kvar.

– Tanken var att jag skulle stanna i fyra månader eftersom Boden på den tiden inte tävlade på vintern, säger Mats Rånlund till Norrmedia.

Efter 35 år i Skåne blir Rånlund norrbottning igen. Han har med sig fem hästar och kommer att hyra in sig i Bodenproffset Jorma Särkinivas stall inne på banan. Mats Rånlund har haft stora framgångar som tränare i Skåne och framhåller segern i Svenskt Travderby 1995 med Good As Gold som karriärens höjdpunkt.

– Rånlund är en man som besitter stora hästkunskaper och har år efter år visat vilken duktig travtränare han är med en hög segerprocent och alltid några hästar som duger på rikstoton. Han kommer att bidra med mycket till Bodentravet på många sätt, säger David Zimmer till Norrmedia.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.