Månprinsen A.M. missar Elitkampen 2019

Elitloppshelgen blir en stor profil fattigare. Kallblodskungen Månprinsen A.M. ströks på torsdagseftermiddagen ur Elitkampen.

Det var året då den svenske kallblodsdominanten skulle få sin efterlängtade fullträff inför ett kokande Solvalla. Med nio raka segrar i ryggen var den sällsynt karismatiske tolvåringen stor favorit på V75-spelet då han på torsdagen ströks ur Elitkampen.

– När jag tog in Månprinsen från hagen i går eftermiddag så var han svullen i vänstra bakbenet. I dag är han fortfarande svullen och det går inte att tro att allt ska kunna bli bra till på söndag. Därför blev jag tvingad att stryka honom, berättar Gunnar Melander för Travronden.

Månprinsen A.M. slutade tvåa i Elitkampen 2015 och trea 2017. Totalt har hästen segrat i 69 av 107 starter och tjänat drygt nio miljoner kronor.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.