Manchego världens snabbaste igen


Nancy Takter-Johanssons fartvidunder Manchego förbättrade på söndagen sitt eget världsrekord – för ston – på tusenmetersbana med fyra tiondelar till 1.08,1 på travbanan Plainridge Park.

Hösten 2019 blev Daniel Redéns Delicious av med sitt världsrekord då Manchego travade 1.08,5 på tusenmetersbanan i Ohio. På söndagen putsades det rekordet ytterligare av Manchego, det ny femåriga stoet som Jimmy Takter överlät till dottern Nancy Takter-Johansson då han slutade som travtränare i december 2018.

Manchego – vinnare av bland annat Hambletonian Oaks 2018 – har fortsatt att hävda sig som äldre och innehar i dag även världsrekordet för ston på milebana på tiden 1.07,7.

Den historiska tiden 1.08,1 noterade Manchego från ledningen och främsta utmanaren Atlanta i rygg ledaren kunde inte haka på den sista biten i det uppskruvade tempot.

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.