Makalös årsdebut av Sorbet på 1.09,8


Sorbet seglade upp som en glödhet kandidat till Elitloppet. I sin årsdebut svarade hästen för en riktig monsterprestation för Örjan Kihlström. Trots en resa utvändigt om ledande Diamanten – och ett förstavarv på 1.08,8 – vann stjärnhästen åkandes på tiden 1.09,8 över 1640 meter.

Sorbet hade inte startat på närmare ett halvår när Daniel Redén lät sin svarta stjärna göra årsdebut. Det skedde i V64-5 under tisdagskvällens tävlingar i Eskilstuna. Topphästen svarade för en ruggigt imponerande prestation när han dundrade runt banan för Örjan Kihlström. Diamanten tog ledningen för Erik Adielsson som resolut försvarade täten när Kihlström ställde frågan. Men det gick undan värre och de första femhundra metrarna avverkades på 1.08,8. De båda stjärnorna duellerade vidare och varvet travades på samma tidsnotering, 1.08,8. Men trots det slog Sorbet retfullt enkelt klorna i en mycket förbättrad Diamanten. Den sistnämnde höll starkt till andraplatsen men Sorbet vann lekande lätt med öronkappan kvar och det norska huvudlaget oryckt. Segertiden blev alltså 1.09,8 över 1640 meter med bilstart. Det var tangerat banrekord i Eskilstuna. Diamanten noterade tiden 1.10,0 och tredjeplatsen togs av en bra avslutande Nappa Scar. Därmed stärkte Sorbet sina aktier rejält inför Elitloppet.

Örjan Kihlström sa efter loppet att hästen kändes minst lika fin som förra året och att han körde så fort som det krävdes för att vinna loppet. Nioårige Sorbet var i fjol med i Elitloppet utan att gå till final. Nu säger tränaren Daniel Redén till Travronden att hästen är bättre än någonsin.

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.