Magnus A Djuse lämnar Östersund


Kusktalangen Magnus A Djuse lämnar Östersund och flyttar till brodern Mattias gård mellan Stockholm och Enköping.

Hårt arbete i kombination med talang gjorde Magnus A Djuses 2019 till något alldeles extra i travsporten. I pengar blev det över 10 miljoner kronor inkört och 141 segrar vilket gjorde att 19-åringen slog sig in på en niondeplats i den allsvenska kuskligan. Nu lämnar han Östersund och flyttar söderöver för att få närmare till ett flertal banor.

– Jag kommer att fortsätta att köra så mycket det går i Norrland. Men i stället för långa resor i bil från Östersund kan jag flyga till flera av banorna. Sedan ligger ju Hårby väldigt bra geografiskt med sex travbanor inom 15 mil, säger Magnus A Djuse till hemsidan mattiasdjuse.se.

Flytten till Hårby Gård – mellan Stockholm och Enköping – sker i slutet av januari. Storebrodern Mattias Djuse är nöjd över rekryteringen.

– Magnus kommer att bo på gården och vara med i träningsverksamheten så mycket han hinner. Han kommer att delta i fortkörningen på förmiddagarna och sedan åker han iväg och kör lopp någonstans på kvällen, som han gjort de senaste åren, säger Mattias Djuse på den egna hemsidan.

21-årige Mats E Djuse har tidigare meddelat att han lämnar uppväxtens Östersund för Hudiksvall i början av året för kunna satsa ytterligare som kusk.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Rätta dina sportspel med Tipsrader liverättning!Ta mig dit!
Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.