Magnus A Djuse lämnar Östersund


Kusktalangen Magnus A Djuse lämnar Östersund och flyttar till brodern Mattias gård mellan Stockholm och Enköping.

Hårt arbete i kombination med talang gjorde Magnus A Djuses 2019 till något alldeles extra i travsporten. I pengar blev det över 10 miljoner kronor inkört och 141 segrar vilket gjorde att 19-åringen slog sig in på en niondeplats i den allsvenska kuskligan. Nu lämnar han Östersund och flyttar söderöver för att få närmare till ett flertal banor.

– Jag kommer att fortsätta att köra så mycket det går i Norrland. Men i stället för långa resor i bil från Östersund kan jag flyga till flera av banorna. Sedan ligger ju Hårby väldigt bra geografiskt med sex travbanor inom 15 mil, säger Magnus A Djuse till hemsidan mattiasdjuse.se.

Flytten till Hårby Gård – mellan Stockholm och Enköping – sker i slutet av januari. Storebrodern Mattias Djuse är nöjd över rekryteringen.

– Magnus kommer att bo på gården och vara med i träningsverksamheten så mycket han hinner. Han kommer att delta i fortkörningen på förmiddagarna och sedan åker han iväg och kör lopp någonstans på kvällen, som han gjort de senaste åren, säger Mattias Djuse på den egna hemsidan.

21-årige Mats E Djuse har tidigare meddelat att han lämnar uppväxtens Östersund för Hudiksvall i början av året för kunna satsa ytterligare som kusk.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.