Känslosam seger i treåringskriteriet


Årets första franska treåringskriterium avgjordes i Paris på söndagen och det blev en stor framgång för Thierry Duvaldestin som vann med egna produkten In The Money.

Han är uppfödare, ägare, tränare och kusk. Dessutom har han fött upp mamma Destinee Cash och tränat både pappa Cristal Money och morfar Ready Cash. Inte undra på att Thierry Duvaldestin bjöd på en segergest modell större när han skar mållinjen som etta med In The Money i Criterium des Jeunes på Vincennes. Detta efter att hans jättetalang gått med som tredje häst i tredjespår i uppförsbacken på den bortre långsida och via egen attack i slutkurvan kämpat ner favoritspelade Italiano Vero över upploppet.

Segern, som togs på löpningsrekordet 1.13,4 över 2 700 meter och var hingstens femte i åttonde starten, inbringade en prischeck på 800 000 kronor. Det andra franska treåringskriteriet, Criterium de 3 ans, körs i december.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.