Joggingtur för Ecurie D.


Första starten i hemlandet och första gången med sin tränare i sulkyn. Supertalangen Ecurie D. löste uppgiften i Axel Jensens Minneslopp utan att behöva imponera.

Han ståtade med 13 segrar på 15 starter och tränas i Norge av Frode Hamre. Men faktum är Ecurie D. inför lördagens lopp på Bjerke aldrig hade startat i sitt hemland, eller haft sin tränare i sulkyn.

Första samspelet blev ingen uppvisning, men slutade i en vattentät viktoria i fyraåringsloppet i den norska huvudstaden. Hamre styrde tidigt till ledningen och hade sedan allting under kontroll, även om Ecurie D. inte fick sin mäktigt vägvinnande aktion att flyta perfekt genom svängarna.

Till skillnad från finalen av Europaderbyt på Vincennes så höll han emellertid ihop travet hela vägen och kunde bokföra seger nummer 14 i en karriär som börjat som få andra.

– Det var en fin tur. Det är en dröm att köra sådana här hästar. Han var så lugn och fin. Nu är jag lättad, jag kände lite press idag, kommenterade Hamre enligt Trav og Galopp-Nytt.

Segern var värd drygt 300 000 kronor och tiden blev 1.12,1/1 640 meter autostart för fyraåringen som passerade tre miljoner insprunget och enligt tidigare uppgifter kommer att siktas mot Criterium Continental på Vincennes 27 december.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.