Jim Oscarssons flyttar till Småland

Solvallatränaren Jim Oscarsson har köpt anrika gården Blädingeås och blir inom kort Kalmartränare.

– Nu har vi hittat det vi har drömt om, säger han.

Travfamiljen Oscarsson har släpat en hel del flyttkartonger det senaste decenniet. 2011 lämnades Eskilstuna för USA och efter två framgångsrika säsonger där gick flyttlasset tillbaka till Sverige. Här följde en kort sejour i Västsverige innan det bar iväg hem till Eskilstuna igen. De senaste åren har Solvalla varit hemmabanan och träningsverksamheten har varit stationerad till Julmyra och därefter Söderby Gård strax norr om Stockholm.

– Man har knappt hunnit packa upp, säger Jim Oscarsson med ett skratt när Kanal 75 når honom på måndagskvällen, en timme efter att hans fru Susanne meddelat på Facebook att de köpt gården Blädingeås i Alvesta i Småland.

– Vi har letat gård ända sedan vi kom hem från USA. Det har varit jättebra där vi har hyrt in oss, på Julmyra och nu på Söderby, men målet har varit att hitta en egen gård för att få till allt. Vi har ju fölmärrar och så också. Nu har vi hittat det vi har drömt om, säger Jim Oscarsson.

Legendariske travprofilen John-Erik ”Goya” Magnusson huserade tidigare på Blädingeås tillsammans med sin sambo Ann-Christin Lorentzon och det var där supertravaren Mack Lobell bodde efter att han köptes till Sverige.

– Det känns fantastiskt att få tag på en sådan gård. De har byggt upp den otroligt fint och vi måste tacka familjen Lorentzon för att vi har fått köpa. Det ska bli jäkligt häftigt det här, en nytändning! säger Jim Oscarsson.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.