Jägersrochefen överväger fransk voltstart


Hästar i klunga och kuskar som själva väljer spår i starten. Jägersro sportchef Mats Ahlkvist kan tänka sig att satsa på fransk voltstart i loppen på framtidens nya arena.

Jägersros travbana laddar för att bli det Nya Jägersro – enligt förhandsreklamen ”Europas ledande hästcenter” där en ny stadsdel i Malmö planeras med cirka 3 400 nya bostäder. Förutom en helt ny publik anläggning och en ny stallbacke planeras för en 1400-metersbana. Alltså en travbana 400 meter längre än dagens.

Sportchefen Mats Ahlkvist hoppas att loppen ska startas enligt fransk modell och att den svenska voltstartmetoden inte ska användas på den nya banan.

– Min idé är att plocka bort klassisk voltstart och jag fick vatten på min kvarn när det nyligen har debatterats. Planen är att köra en fransk variant, säger sportchefen Mats Ahlkvist till tidningen Travronden.

Jägersros sportchef understryker att allt bara är på idéstadiet. Exempelvis har planerna inte diskuterats i detalj med Svensk Travsport

– Eftersom det är långt fram i tiden har inga grundliga diskussioner förts, däremot har jag förankrat det med mina tränare som är positiva, säger sportchefen Mats Ahlkvist till Travronden.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.