Imponerande årsdebut av Caid Griff

Caid Griff stod för en mycket stark prestation när han på måndagen årsdebuterade på Färjestad.

Någon ringrost gick inte att skönja hos Caid Griff trots att han inte hade tävlat på sju månader. Att han fick ett tungt lopp som första häst i andraspår spelade inte heller någon roll. In på upploppet kopplade den Daniel Redén-tränade fransmannen enkelt grepp på ledaren innan han resolut svarade smygkörde storfavoriten Policy Of Truth den sista biten.

– Han kändes väldigt fin i provstarten och i loppet men jag kunde ju aldrig drömma om att han skulle vinna den vägen och slå en så bra häst som Policy Of Truth. Men han var verkligen bra och sträckte på sig jättefint till slut, sa Örjan Kihlström.

Segertiden skrevs till 1.11,8 över 2 140 meter med bilstart och loppets förstapris uppgick till 50 000 kronor. Totalt har sexåringen vunnit 11 av 65 lopp och tjänat 4,6 miljoner kronor.

Girlpower bakom fin utdelning
Det var jackpot på V64-spelet och för sex rätt fick man 54 941 kronor. Främsta orsaken till den fina utdelningen var Girlpower Sisus skrällseger i treåringsloppet för ston. I en galoppfylld uppgörelse kom hon till ledningen och därifrån vägrade hon att släppa någon förbi sig.

– Hon är fortfarande lite trög och seg men hon går framåt för varje lopp och hon har visat i träningen också att hon aldrig vill vara tvåa, sa Jarno Koskela, som skötte tömmarna bakom den Heikki Matias Koskela-tränade talangen.

Se även dagens V64 resultat måndag 10 juni 2019

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.