Illuminati har lämnat oss


Miljonären och V75-profilen Illuminati är död efter en olycka. Det rapporterar flera medier på onsdagen.

– Det är bara fruktansvärt tragiskt, säger hästens tränare Joakim Lövgren till expressen.se.

Så sent som i lördags startade Illuminati i silverdivisionen hemma på Jägersro där han slutade sexa med galopp. Nu är den femårige valacken död. Detta efter en olycka hemma i hagen.

– Det är ju det här som är baksidan att jobba med djuren. Olyckor och sjukdomar sker. Det kom väldigt överraskande, som en blixt från klar himmel. Det kan ske, men det händer inte ofta. När det väl händer är det väldigt dramatiskt, säger Joakim Lövgren till expressen.se och reder sedan ut vad som hände:

– Det är en olyckshändelse i hagen där han snubblat och trampat sig själv så illa att senan inte gick att rädda. Det händer tyvärr grejer i hagarna när de hoppar och springer. I bland blir det blessyrer och som tur är så är det väldigt ovanligt att det går så här illa. Jag kan inte minnas senast det hände, men det är väldigt sällsynt. Det gick att se ganska tydligt vad som hade hänt, säger Lövgren till expressen.se och avslutar:

– Alla som är intresserade av sporten är djurvänner och hästvänner, och tar illa vid sig när något sådant händer, säger Lövgren.

Illuminati gjorde 39 starter, vann 9 av dessa och tjänade 1 082 200 kronor.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.