Hannu Korpi blir proffstränare


Han har tjusat publiken med sin stjärna Grainfield Aiden som har tagit flera imponerande V75-segrar. Nu slutar Hannu Korpi som brandman och blir travtränare på heltid.

Det är finska Ravinetti som rapporterar om nyheten under måndagen. Hannu Korpi, 51, kom till Sverige i början av december och haft fina framgångar. Speciellt med sin V75-stjärna Grainfield Aiden som har svarat för spektakulära insatser. Korpi har kört in över en miljon kronor på svensk mark sedan han kom och nu väljer han att sluta med brandmannayrket. Han har varit brandman i 29 år och tränat hästar på amatörbasis men nu tar han steget fullt ut och blir proffs. Korpi har bestämt sig för att stanna i Sverige efter att travtävlingarna ställdes in i Finland på grund av coronaviruset. Finländaren har plats för 30 hästar i stallet som han hyr på Söderby Gård utanför Märsta.

– Det tog en stund att komma fram till beslutet. Det är ett stort steg, men det kändes som att det var nu eller aldrig, säger han till Ravinetti.fr.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.