Greenshoe till start på The Red Mile


Marcus Melanders fartfenomen Greenshoe är tillbaka på tävlingsbanan. På torsdagen reser hästen till Kentucky för start på The Red Mile.

Det handlar om ett försök i Kentucky Sire Stakes med för Greenshoes del futtiga 300 000 kronor i totala prispengar. Matchningen bör ses som uppladdning inför i storloppet Kentucky Futurity i början av oktober och ger hästen en ny chans att bekanta sig med banan där han galopperade bort sig i sin enda start i fjol.

Greenshoe är med sina 1.08,5 årets snabbare treåring i världen, men fick nöja sig med andrapriset i Hambletonian för en månad sedan. Han återkom två veckor senare med övertygande seger i Dr Harry M Zweig Memorial på Vernon Downs. Hästen har segrat i sex av åtta starter och sprungit in 7,5 miljoner kronor under 2019.

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.