Gävletravet har fått till banan inför V75


Trots allt regnande ordnade det upp sig till slut. Lördagens V75 i Gävle genomförs som planerat.

– Det är med glädje vi kan välkomna aktiva och publik till Gävletravet, säger Gävletravets vd Kent Modin.

Gävle var en av orterna i Sverige som drabbades av extremväder och översvämningar i veckan. Regnet gick hårt åt banan i Gävle och tekniska problem uppstod. Ett tidigt beslut togs därför om att flytta fredagens inplanerade tävlingar till Solvalla.

Tidigt fredag morgon kunde dock travbanan gå ut med ett positivt besked: Lördagens tävlingar med V75 och E3-finaler kommer att kunna köras på Gävletravet precis som planerat.

– Det har varit några hektiska dygn för att få till både en tävlingsmässig bana och att få alla tekniska system att fungera. Såväl banpersonal som teknisk expertis har gjort ett fantastiskt jobb och arbetat dygnet runt för att få igång allt. För aktivas skull var det bra att vi fattade ett tidigt beslut om att flytta fredagens tävlingar redan på torsdagen. Men vi har nu testkört all teknik och på lördag kommer vi att ha en bana i bra skick. Så det är med glädje vi kan välkomna aktiva och publik till Gävletravet, säger Gävletravets vd Kent Modin i ett pressmeddelande.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.