Gareth Boko glänste i en ny comeback


Gareth Boko gjorde comeback efter lång frånvaro på Färjestad under måndagskvällen. Topphästen svarade för en imponerande uppvisning för Marc Elias.

– Jag är väldigt nöjd, sa segerkusken som även berättade att det är aktuellt med Frankrike framöver.

Gareth Boko vann Svensk Uppfödningslöpning som tvååring och har haft en framgångsrik karriär. Han kvalade bland annat in till Svenskt Travderby efter att ha vunnit sitt försök. Den sjuårige hingsten har trots att han dragits med sjukdomar och svåra skador sprungit in drygt 3,8 miljoner kronor. I fjol kom han tillbaka efter ett tävlingsuppehåll på ett och ett halvt år. Då hade hästen både haft kolik och en gaffelbandsskada. Trots det så var Gareth Boko bland de tre främsta i samtliga fyra starter.

Han vann ett lopp och var trea i sin debut på fransk mark på Vincennes. Men efter den starten 31 maj har hästen inte synts till på tävlingsbanan fram till nu. Under måndagskvällen gjorde han en ny comeback och tränaren Conrad Lugauer hade skickat upp sin topphäst till Färjestad där det fanns ett passande lopp. Kusken Marc Elias lämnade ingenting åt slumpen utan körde resolut fram mot täten omgående från sina 40 meters tillägg. Gareth Boko övertog ledningen efter ett halvvarv och sedan var det spel mot ett mål. Han dansade undan i elegant stil över upploppet och var helt ensam på plan. Det såg ut att finnas gott om krafter kvar när mållinjen passerades på tiden 1.15,3/2680 på en kladdig bana.

– Jag är väldigt nöjd och man vill alltid att sådana här klasshästar ska lyckas från början när de kommer ut. Vi har förberett honom väl men inte kört så tufft med honom hemma. Han har haft lite skador på sistone och vi matchar honom lite lugnt i början innan vi går ut i Gulddivisionen, sa Marc Elias.

– Det här blev en perfekt början och det blev ett väldigt fint lopp för honom. Det var därför vi åkte hit, eftersom det var en passande proposition. När han är tillbaka till hundraprocent åker vi förmodligen till Frankrike med honom. Han gillar lång distans och har bra pengar att tjäna. Då är Frankrike drömlandet för honom.

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.