From the Mine siktar mot Elitloppet 2021


När Solvalla ställer in Sweden Cup under elitloppshelgen för andra året i följd höjer Catarina Norqvist ribban rejält med sin topptravare From the Mine.

– Visst är det nästan som fritt fall att bara uttala ordet Elitloppet, nog kändes Sweden Cup tryggare, men nu ser vi fram mot maj med djävulsk spänning, säger Umeåtränaren till Västerbottens-Kuriren.

From the Mine har hunnit bli nio år men fortsätter att utvecklas. Under fjolåret tog han nya kliv och i oktober kom första segern i Svenska Travligans högsta klass, gulddivisionen. Då slog han flera hästar som varit med i Elitloppet och det gjorde han på nytt i den efterföljande starten. Efter en tids sjukdom i december tränas han nu för fullt och årsdebuten är planerad till månadsskiftet mars-april. Sedan var tanken att ladda mot Sweden Cup under elitloppshelgen i maj, men då Solvalla nyligen meddelade att det loppet på grund av pandemin ställs in har Catarina Norqvist riktat om siktet.

– From the Mine är som alla vet startsnabb och jag tror inte de springer ifrån honom ens i Elitloppet.

– Sedan är det så klart ett lopp där många vill vara med, givetvis utgår vi från hur hästen känns framöver, men vi går för det och hoppas att vi ska komma till rätta formen i maj, säger Norqvist till Västerbottens-Kuriren.

Så här långt har From the Mine vunnit 22 av 64 lopp och sprungit in nästan 2,2 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.