Finsk fribiljett till Harper Hanovers lopp


I år finns en finsk genväg till Harper Hanovers lopp på Solvalla. Hästen som vinner Etain Royal Stayer i Seinäjoki i mitten av april får en fribiljett till styrkeprovet den sista helgen i maj.

Förra året satte pandemin stopp för Solvallas samarbete med travbanan i finska Seinäjoki. I år hoppas man att allt ska fungera som planerat med en runner up från trekilometersloppet Etain Royal Stayer.

Loppet avgörs lördagen 17 april och vinnaren erbjuds en plats i Harper Hanovers lopp. Solvalla har tidigare meddelat att statusen på stayerklassikern under elitloppslördagen höjs i år och att loppet blir ett grupp I-lopp med en miljon kronor i förstapris.

Nu offentliggörs nyheten om samarbetet med Finland. Solvallas sportchef Anders Malmrot:

– Det stämmer att vi provar det här upplägget igen. Etain Royal Stayer är det enda ”kvalloppet” till vårt lopp och det skrivs ut med samma proposition som Harpers, säger Malmrot.

Storloppsdag i Seinäjoki
Trekilometersloppet Etain Royal Stayer avgörs samma dag som Seinäjoki-Race, ett medeldistanslopp för den äldre eliten som ställdes in förra året. I år ligger förstapriset i loppet på 70 000 euro. Hårdsatsande hästägaren Reima Kuisla bor i Seinäjoki och ligger bakom en del av satsningarna på hemmabanan. Kuislas topptravare Etain Royal vann Harper Hanovers lopp år 2000 och har fått ge namn åt ett lopp på hemmabanan i Seinäjoki.

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.