Evaluate flyttas till Christoffer Eriksson


Nästan fyrfaldige miljonären och flerfaldige storloppsfinalisten Evaluate är såld. Det berättar tidigare tränaren och ägaren Stefan Melander i sin krönika i Expressen. Ny tränare blir Christoffer Eriksson på Jägersro.

Evaluate kom till Sverige i slutet av 2018 och inledde strålande med tre raka segrar som fyraåring, inkluderat ett uttagningslopp till Kungapokalen. I finalen fick han nöja sig med fjärdepriset bakom Campo Bahia och Attraversiamo. Han följde upp med att vara tvåa i Fyraåringseliten bakom Missle Hill.

På sommaren nådde hästen sin hittills största framgång på svensk mark som trea i Sprintermästaren bakom Tae Kwon Deo. Som femåring har det gått tyngre för Evaluate som ännu inte nått någon pallplacering och efter lördagens sjättepris efter tung resa i Birger Bengtssons Minne på Jägersro så såldes hästen enligt Melander vidare till hästägare hos Christoffer Eriksson.

Totalt har Evaluate tjänat 3 991 227 kronor och segrat i 9 av 49 starter. Sitt rekord 1.09,4/1 609 meter autstart travade hingsten som treåring i Nordamerika.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.