Elitauktionen skjuts på framtiden


Elitauktionen som brukar hållas i samband med Elitloppet på Solvalla i maj flyttas fram på obestämd tid.

– I skenet av myndigheternas direktiv och antaganden kring coronavirusets effekter de närmaste månaderna samt de hälsorisker det innebär för Sveriges uppfödare, hästägare och tränare med en auktion i maj finns inga annat beslut att ta, säger Avelsföreningens ordförande Ingemar Alin i ett pressmeddelande.

Utöver hälsoriskerna pekar Avelsföreningen och Trottex styrelse i sitt pressmeddelande på att det ekonomiska läget som coronakrisen fört med sig inte lämpar sig för att auktionera ut toppstammade ettåringar.

– Det vore helt enkelt fel mot både de fina unghästarna och deras uppfödare att sälja dem när deras potentiella köpare har fokus på ett helt annat håll, säger Ingemar Alin.

Något definitivt besked när Elitauktionen kommer att genomföras lämnas inte men troligen blir det först efter sommaren enligt pressmeddelandet.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.