Earl Simon på väg tillbaka


Earl Simon är på väg tillbaka efter den svåra senskada han ådrog sig i Elitloppet förra året.

– Om allt fortsätter att utvecklas i rätt riktning kan han eventuellt komma tillbaka på tävlingsbanan i slutet av sommaren, säger hästens tränare Jarmo Niskanen till Paris-Turf.

Franske Earl Simon imponerade stort när han förra året vann ett försök i Elitloppet. I finalen blev han diskvalificerad som trea i mål och tillbaka i Frankrike kom nästa dystra besked när han konstaterades skadad. Men nu står hästen på fyra friska ben.

– För närvarande är hans ben bra, även om det alltid hänger ett damoklessvärd över huvudet med denna typ av problem, säger Jarmo Niskanen.

För tillfället är Earl Simon upptagen med avelsarbete och vid sidan av det joggas han regelbundet.

– Om ungefär en månad är han hemma på Grosbois. Om allt fortsätter att utvecklas i rätt riktning kan han eventuellt komma tillbaka på tävlingsbanan i slutet av sommaren.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.