Dags för kval i uppfödningslöpningen


Kvaldags i landets äldsta unghästlopp. På tisdagen avgörs vilka 12 tvååriga travare som får vara med i finalen av Svensk Uppfödningslöpning. Två försökslopp körs på Jägersro och Solvallas Mattias Djuse blir hårt betrodd med den efter tre starter obesegrade Usain Tilly.

Tvååringsloppet Svensk Uppfödningslöpning har körts sedan 1926 och är landets äldsta unghästklassiker. Finalen körs lördagen 23 november och nytt för i år är att Jägersro återigen är ensam bana om att stå som värd för uttagningarna. Försöken – två till antalet i år – körs inom V64-spelet på tisdagkvällen, med tio anmälda hästar till det ena loppet och nio i det andra.

De sex första hästarna från respektive försök går vidare till finalen där 700 000 kronor väntar vinnaren. Hästar anmälda till den så kallade premiechansen får dubbla prissumman.

Solvallatränaren Mattias Djuse åker till Malmö på tisdagen med två hästar. Usain Tilly är obesegrad efter tre starter, Born Winner är obesegrad efter två starter.

– Jag kände väl redan innan de började starta att de hade lite extra. Så här långt är det väl Usain Tilly som imponerat mest, säger Mattias Djuse i ett pressmeddelande.

Stall Tillys tvååring har vunnit med krafter kvar i sina tre starter och från innerspåret i V64-4 ska det kunna bli ledningen hela vägen.

– Det är alltid svårt att sia om tvååringar men båda mina hästar känns väldigt fina så jag hoppas och tror att jag har hästar som kan slåss om vinsten, säger Mattias Djuse.

Startlista till Svensk Uppfödningslöpning (V64-2) försök 1 (1 640 m / auto)
1. Natorps Bo – Jaap van Rijn
2. Born Winner – Mattias Djuse
3. Philosopher – Kevin Oscarsson
4. Revelation – Thomas Uhrberg
5. Pucks Bounce – Erik Adielsson
6. Gordon Brodde – Joakim Lövgren
7. Global Badman – Daniel Wäjersten
8. Karl May Boko – Örjan Kihlström
9. Sanderson – Per Nordström
10. Global Benchmark – Johan Untersteiner

Förstapris: 100 000 kronor

Startlista till Svensk Uppfödningslöpning (V64-4) försök 2 (1 640 m / auto)
1 640 meter, autostart
1. Usain Tilly – Mattias Djuse
2. Castillo – Örjan Kihlström
3. Axel Ruda – Daniel Wäjersten
4. Mizita Sound – Anders Zackrisson
5. Armani Degato – Erik Adielsson
6. Tiny Rocket – Per Nordström
7. A Good Point – Kevin Oscarsson
8. Only Cash O.C. – Joakim Lövgren
9. Fire Piston – Stefan Söderkvist

Förstapris: 100 000 kronor

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.