Conrads Rödluva i stjärnkollen 2019


Snart börjar allvaret. Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren. Men hur är statusen på landets elithästar? I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2019. Dagens stjärna: Conrads Rödluva.

  • Häst: Conrads Rödluva, sto, 4 år
  • Starter: 9
  • Segrar: 6
  • Rekord: 1.11,9/2140a
  • Intjänat: 4 965 500 kronor
  • Hemmabana: Solvalla

Presentation: Stenhårda madamen Conrads Rödluva korades till Årets Treåring och Årets Sto i Sverige under fjolåret. Detta efter en debutsäsong med segrar i såväl Svenskt Travoaks som Breeders’ Crown. Framme i finalen av Breeders’ Crown var fuxan en etablerad topphäst men överraskade ännu en gång med att vinna efter ett tungt sista varv i spåren och att enkelt kunna avfärda ledarinnan A Sweet Dance redan i den sista kurvan.

Tränaren Daniel Redén svarar:

Hur känns hästen för dagen?

– Hon känns jättebra, det finns inget att klaga på. Vi tränade ner henne efter alla starter i eliten förra året så att hon inte skulle bli för vass. Och hon har tagit vintern väldigt bra och har fått mycket mängdträning men inte gått några farter alls. Jag är mycket nöjd. Det handlar om en träningsvillig individ som tycker det mesta är roligt.

När startar hon nästa gång?

– Vi har haft strul med banor och vädret har inte riktigt varit med oss, och vi ligger någon vecka efter. Så det är svårt att säga faktiskt. I mitten av april kanske? Det är långt kvar till sommaren och de stora loppen för henne så det är i alla fall ingen panik. Vi får se åt vilket håll det lutar men det känns bra i varje fall. Rödluvan har inte missat ett enda av de jobb vi har planerat för henne.

Vilka förhoppningar och mål har ni inför säsongen?

– Det är att hon ska utvecklas ytterligare ett steg, som hon ju måste göra när hon går från tre- till fyraåringssäsongen. Vi vill att hon ska kunna vara med i de största loppen. Hon vann ju det största för de treåriga stona och vi får hoppas att hon kan vara med i de största loppen för de fyraåriga stona också.

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.