Åby lockar med en fribiljett till Elitloppet 2019

Solvalla och Åby presenterar en gemensam nyhet. I år får vinnaren av Olympiatravet en fribiljett till Elitloppet.

2018 tog Ringostarr Treb både Olympiatravet och Elitloppet under ett hejdundrande framgångsrikt år för tränaren Jerry Riordan. Vinnaren av Olympiatravet brukar vara högaktuell i Elitloppet och bjuds oftast in. Nyheten för i år är att vinnaren i storloppet på Åby garanteras en plats på Solvalla sista helgen i maj.

– Att Olympiatravets vinnare får en Elitloppsbiljett ser jag som en positiv extra krydda för vårt lopp. Med en månad fram till Elitloppet borde det vara ett lopp som ligger rätt i tiden att bygga mot toppformen. Något som fjolårets vinnare Ringostarr Treb visade då han tog hem båda storloppen, säger Jon Walter Pedersen, sportchef på Åbytravet i ett pressmeddelande.

Olympiatravet startar med Solvallas V75-finaler lördagen 30 mars. Efter deltävlingar runt om i landet är det dags för final på Åby lördagen 27 april med 1 500 000 kronor i förstapris. Från och med i år ingår även en inbjudan till Elitloppet.

Åtta hästar har lyckats dubblera och segrat i både Olympiatravet och Elitloppet samma år. Förutom Ringostarr Treb handlar det om Pershing (1979), Meadow Road (1985), Copiad (1995), Varenne (2002) Gidde Palema (2004), Brioni (2011) och Commander Crowe (2012).

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.