Jarlsberg

Det är alltid trångt under sommaren när det körs trav på sommarbanan Jarlsberg. Travbanan ligger belägen ca 1 km utanför Tønsberg och här har man aktivt kört trav sedan 1935 och varje ​​fredag så körs det trav på travbanan.

Jarlsberg har 41 travdagar om året där Grand Prix travet i juli är höjdpunkten när det körs trav under fem dagar och som sedan avslutas med Ulf Thoresen Minneløp som grädde på moset på söndagen.

Banan är 1000 meter lång och räknas till en av de snabbaste i landet. Jarlsberg Ovalen är stolt bärare av sju rekord i Norge och här håller flera av landets främsta kuskar till och som bästa reklamnamn så återfinns årets överlägsna kuskmästare Eirik Høitomt i spetsen. Han har vunnit flest tävlingar i Norge under de senaste sex åren men här huserar även Vidar Hop och Lars Anvar Kolle.

Sammanräknar man banans fem travtränare så kan det stå över 100 hästar uppstallade samtidigt som Jarlsberg har lika många utselningsbox. Banmästaren på Jarlsberg ser alltid till att ha banan i så bra skick som möjligt och här serverar man ofta de aktiva en bana i toppskick.

På banområdet finns också en egen butik för utrustning samt även hovslagare och veterinärklinik.

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.