Wild Love mot svenska storloppsvåren


Wild Love hade lite problem att finna sig till rätta i Frankrike när hon kom ner efter jul. Efter fredagens triumf har skåneamatören Bengt Simbergs sto tjänat nästan 700 000 kronor på fem starter.

– Hon är riktigt bra och bör passa i lopp som Paralympiatravet och Harper Hanovers i vår, säger Anders Lindqvist som tränar stoet i Frankrike.

Efter en trevande start i Frankrike har sjuåriga stoet Wild Love kommit igång på allvar i sin nya miljö i Frankrike. På fredagseftermiddagen spelades stoet till favorit i ett lopp i på Paris andra största travbana Enghien och tog en mycket enkel seger med Alexis Prat i sulkyn.

Wild Love satt i tredjeparet utvändigt och fick kliva på under slutrundan fram till positionen utvändigt ledande Bryssel. Körande Alexis Prat såg segersäker ut hela vägen men drog för säkerhets skull bomullen ur hästens öron kort före mål. Wild Love klev sedan enkel förbi till seger på tiden 1.12,8 över 2150 meter med bilstart.

Fredagen inbringade drygt 260 000 kronor. På fem starter i Frankrike i år har det blivit nästan 700 000 kronor in på kontot. Efter en andraplats och en seger på Vincennes sedan i slutet av februari blev det på fredagen ytterligare en triumf i Paris, den här gången på Enghien.

– Hon hade problem och hade svårt att acklimatisera sig när hon kom – men vi har rättat till de problemen bra tycker jag. Kusken hade order om att köra snällt med henne i dag eftersom hon kanske ska starta redan nästa lördag. Hon var väldigt lite ansträngd i mål, säger Anders Lindqvist som tränar Wild Love i Frankrike.

”Sover i biblioteket”
Skåneamatören Bengt Simberg har campat hemma hos Anders Lindqvist sedan i slutet av december. Meningen var att Wild Love skulle göra ett par starter och sedan åka hem.

Nu kanske man stannar till en bit in på våren Paris.

– Simberg sover i det lilla biblioteket jag har. Det är en fantastisk häst han har och det är väl en ganska fin målsättning att Wild Love får bygga formen här ända till Paralympiatravets final (8 maj) som vi hoppas bli inbjudna till. Sedan känns det som att vi siktar på Harper Hanovers lopp (dagen före Elitloppet). Jag tror att hon kommer att duga bra i Harpers, säger Anders Lindqvist.

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.